Paula Leitón: “Haurem de competir molt bé per penjar-nos l’or a París”

Dues medalles de plata, a Londres i Tòquio, són els majors èxits de la selecció espanyola femenina de waterpolo en uns Jocs Olímpics. Ara busca un tercer podi, però a dalt de tot, a París. És l’objectiu que s’ha proposat el combinat de Miki Oca.

Només 13 jugadores podran ser a la capital francesa. Està previst que el 9 de juliol es doni la llista i tot apunta a que la representació terrassenca del darrer Europeu i Mundial es mantindrà. Un accent local amb les jugadores del CN Terrassa Pili Peña, Isa Piralkova i Paula Camus i l’egarenca Paula Leitón (CN Sabadell). En l’staff tècnic també hi serà l’incombustible Jordi Valls.

L’egarenc Jordi Valls, donant instruccions a les jugadores durant l’stage al CAR de Sant Cugat

Debut

Uns Jocs on la dificultat per assolir l’or s’accentua amb la presència d’Estats Units, rival en la fase de grups, Països Baixos, Grècia i Hongria. Si entren en la llista final, París significarà el debut olímpic per a Camus i Piralkova. Per a la jove jugadora del CN Terrassa, un somni amb el qual no comptava a principi de temporada.

Isa Piralkova és una de les jugadores més joves de les 21 preseleccionades

La selecció ja es troba concentrada a Sierra Nevada, on s’estarà fins a finals de mes. De l’1 al 4 de juliol realitzarà un stage al CAR de Sant Cugat amb Xina per marxar després a Països Baixos a jugar un torneig de preparació. El debut als Jocs serà contra les amfitriones, França, el 27 de juliol.