Cap Can Roca 1

PDSP, Marea Blanca i la FAVT reclamen que la gestió del CAP Can Roca sigui del CST

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública/Marea Blanca de Terrassa i la Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa han fet públic un comunicat per criticar la manca de transparència sobre la situació del CAP Can Roca i la seva posada en funcionament. Lamenten que malgrat que l’obra ja està acabada, ni MútuaTerrassa i la Generalitat s’han pronunciat sobre aquest tema.

A més, es queixen que no es tinguin en compte les aportacions de les persones usuàries. Alerten que predominen els interessos econòmics ja que, si no es contracta personal facultatiu addicional, la congestió del CAP de Terrassa Nord seguirà com fins ara (amb hores pel metge de família amb terminis de 36 dies o més).

Les entitats avisen que s’està incomplint l’article XVII del Dret a la Salut de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la ciutat, signada per l’Ajuntament de Terrassa.

Alerten que s’està produint una situació similar amb el CUAP (Centre d’Urgències d’Atenció Primària) demanat per la ciutadania des de fa molt de temps. Asseguren que volen donar la gestió a MútuaTerrassa, mentre l’opeador saniari deixa passar el temps i no soluciona el col·lapse de les visites de primària i urgències.

Per tot plegat, les entitats signants del comunicat donen suport al comitè d’empresa del Consorci Sanitari de Terrassa i al Sindicat de Metges de Catalunya en les seves demandes d’explicacions, transparència i participació en les decisions. Al·leguen que quan es va fer la planificació sanitària de la ciutat (fa més de deu anys), va quedar clar que el CAP de Can Roca seria gestionat pel CST. Per això reclamen què ha passat per a que es produeixi aquest canvi i amenacen amb mobilitzacions.

La plataforma recorda que ha sol·licitat diverses vegades que MútuaTerrassa passi a ser pública 100% o no se li donin més serveis. Aquesta petició, recolzada per 40 associacions locals, està en aquests moments pendent que es presenti al Ple del Parlament de Catalunya.