Pedalada popular per celebrar la Setmana Europea de la Mobilitat 2021

Terrassa es torna a sumar a la Setmana Europea de la Mobilitat 2021, que se celebra del 16 al 22 de setembre. La iniciativa té l’objectiu d’incidir en quatre qüestions: la salut mental, la salut física, la seguretat i la resposta davant la Covid-19. Ho fa amb el lema ‘Fes salut. Mou-te de manera sostenible’ i amb la temàtica ‘Seguretat i salut amb una mobilitat sostenible’.

Amb l’organització d’aquesta Pedalada popular i gratuïta, que tindrà lloc diumenge, 19 de setembre, el Consistori vol sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis d’un ciutat més sostenible i sobre la necessitat de reduir l’ús del vehicle privat motoritzat per aconseguir una ciutat menys contaminada. A més, la jornada vol promoure els mitjans de desplaçament més sostenibles (a peu, en bici i amb transport públic).

La recepció de les persones participants serà a partir de les 10 h. Just abans de la sortida està previst realitzar una imatge d’una bicicleta gegant formada pels participants, que serà fotografiada des d’un punt elevat per obtenir una fotografia panoràmica.

Posteriorment, a les 10.30 h, es donarà la sortida a la Pedalada, que té una durada aproximada de dues hores. El recorregut passarà per la Rambla d’Ègara, l’avinguda de l’Abat Marcet, la rambla de Francesc Macià, l’avinguda de Jaume I, la carretera de Castellar, l’avinguda de Jacquard, el carrer del Puig Novell i el carrer de Baldrich, per tornar a la plaça Nova, cap a les 12.30 h,  es lliurarà a les persones participants una ampolla d’aigua i una poma.

L’itinerari està pensat per a ciclistes de totes les edats i plantejat com una activitat de marcat caràcter lúdic.

Pel que fa a les afectacions al trànsit, s’aniran tallant i obrint els carrers del recorregut de la Pedalada en funció de la presència de persones participants.

Com a novetat, es realitzaran alguns tallers dirigits a infants al final de la Pedalada. Per tal de poder organitzar aquesta activitat, els nens i nenes que vulguin participar-hi caldrà que s’inscriguin a primera hora.