Pep Forn: “hem celebrat una Fira Modernista diferent i adaptada, però amb el mateix esperit de sempre”

L’edició 2021 de la  Fira Modernista de Terrassa es tanca sense cap incident remarcable i aconseguint dur a terme tots els actes previstos al programa. Una oferta d’activitats amb aforaments limitats i que, en molts casos, requerien reserva prèvia, que han ajudat a fer-la segura per a tothom.

En un format més reduït i adaptat a les mesures vigents aprovades pel Procicat, el regidor de Turisme, Pep Forn, ha destacat que: «Després de molts mesos de treball hem aconseguit celebrar una fira diferent i adaptada, però amb el mateix esperit creatiu i modernista de sempre. Totes les activitats s’han pogut desenvolupar sense incidents gràcies a l’organització, a la prudència i responsabilitat mostrada pels terrassencs i les terrassenques i a la gran feina realitzada per les més de cinquanta entitats que hi han col·laborat».

El Teatre Principal va registrar una assistència de 1.531 persones en els 7 espectacles que es van dur a terme entre divendres i diumenge, a les que cal afegir les 730 persones que van passar pel pati del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya o de la Coral els Amics per assistir a les activitats programades en aquestes espais.

D’altra banda, un total de 7.349 persones van visitar els diferents espais museístics oberts durant la fira, destacant els 4.226 visitants del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya o els 1.482 de la Masia Freixa.

També han aconseguit una notable assistència de públic espais com el mercat
d’artesania, el mercat d’alimentació o la plaça del Progrés. Unes zones perimetrades i amb control d’entrada i sortida i per on van passar un total de 77.538 persones durant el cap de setmana. I les visites i rutes guiades han aplegat 1.736 persones.

Malgrat tractar-se d’una Fira Modernista amb un caràcter marcadament local degut a la situació sanitària, els punts d’informació ubicats al Raval de Montserrat i el parc de Sant Jordi van rebre fins a 877 consultes, detectant-se un cert volum de visitants de fora de la ciutat, especialment de Barcelona i de la resta del Vallès.

En aquesta edició, la pàgina web i les xarxes socials han estat elements fonamentals per difondre les diferents activitats programades. Les activitats que s’han dut a terme al Teatre Principal amb aforament limitat i reserva prèvia, també s’han pogut veure en directe a través de la pàgina web de la Fira (www.firamodernista.cat), Canal Terrassa i el canal de Youtube de l’Ajuntament amb un ampli seguiment entre el públic, tal i com demostren les dades recollides. La pàgina web de la fira ha tingut 49.184 pàgines visites i un total de 12.178 usuaris i usuàries, aconseguint 1.430 visualitzacions en el conjunt d’activitats programades al Teatre Principal.

Les xarxes socials Twitter, Facebook o Instagram també han informat i han fet difusió de la Fira promocionant activament les diferents activitats programades, destacant les més de 1.500 publicacions a Instagram etiquetades amb #firamodernistatrs2021 i #firamodernistatrs. Unes publicacions que han arribat a un total de 85.232 persones, aconseguint gairebé 10 mil interaccions (m’agrades, comentaris i fotos guardades).

La Fira Modernista de Terrassa de l’any 2022 estarà dedicada a la Universitat, coincidint amb el 120è aniversari de la col·locació de la primera pedra del Palau d’Indústries, la futura Escola Industrial. Es retrà homenatge així als 120 anys de vida universitària a la ciutat i a l’aposta que Terrassa va fer a finals del segle XIX i principis del XX per l’educació com a vehicle cap a una ciutat més moderna, pròspera i progressista a través d’uns estudis superiors reglats i de qualitat.