Per la Fira Modernista tornaran a circular els trens “Granota”

Terrassa es bolca en la celebració del centenari de l’arribada del ‘Tren de Baix’ a la ciutat, de la línia dels Ferrocarrils de Catalunya popularment coneguts com ‘els catalans’. L’Ajuntament, amb el suport del Club Ferroviari i la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat, organitza un seguit d’exposicions, debats i conferències sobre una línia que va representar un gran canvi en les comunicacions de la ciutat.

Tot i que a finals d’aquest gener i el pròxim mes ja es poden visitar diverses exposicions relacionades amb el tren, al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya i a l’Associació de Col·leccionistes de Terrassa, el gruix d’activitats es farà durant la Fira Modernista. La Xarxa de Biblioteques municipals també programen diverses activitats relacionades amb el centenari de l’arribada del ‘Tren de Baix’. Una de les principals atraccions, encara per concretar, és la possibilitat de viatjar amb trens d’època durant la setmana del mes de maig que se celebra la Fira Modernista.

Ferrocarrils de la Generalitat treballa per compatibilitzar el normal funcionament de la línia del Vallès amb la circulació dels trens de la sèrie 400, popularment coneguts com “els granota”. Durant la Fira Modernista s’organitzaran actes i activitats al voltant de la circulació d’aquests trens, construïts als anys 50 del segle passat.