Per primer cop en dos mesos, el risc de rebrot baixa per sota dels 100 punts a Terrassa

El risc de rebrot a Terrassa ha deixat de ser alt per passar a ser moderat. I és que l’índex ha baixat aquest dilluns per sota dels 100 punts per primer cop en els últims dos mesos. Concretament, entre finals de juny i principis de juliol el perill de contagi es va enfilar dels 78 als 1.400 punts i des de llavors ha anat baixant progressivament fins als 97 actuals.

D’altra banda, el ritme de vacunacions s’ha vist frenat durant les últimes setmanes i el percentatge de població amb la pauta completa segueix sense arribar al 70%. Actualment són prop de 156.000 els habitants del municipi que han completat el procés per obtenir la immunitat contra el virus, mentre que uns 10.000 més estarien pendents de rebre la segona punxada.

Pel que fa als contagis, durant aquest cap de setmana s’han detectat 38 nous positius i ja són 26.616 els casos registrats a la ciutat des del març del 2020. En el capítol de defuncions, Terrassa acumula 563 víctimes mortals a causa de la pandèmia, una més que divendres passat. A la comarca són exactament 2.431 els vallesans i les vallesanes que han perdut la vida per coronavirus.