Per primera vegada Terrassa reconeix la innovació amb els Premis Muncunill

Per primera vegada Terrassa entrega els Premis Muncunill, uns guardons pensats per reconèixer a aquelles persones, institucions o empreses que facin una important aportació innovadora a la societat, tant des de la vessant local com estatal. En aquesta primera edició els reconeixements han anat per la terrassenca Kern Pharma, un laboratori farmacèutic líder en el desenvolupament i producció de medicaments genèrics. El Premi a la Innovació en l’àmbit estatal ha estat per l’empresa barcelonina Scytl que ha desenvolupat un sistema informàtic segur per als processos electorals.

El Premi Honorífic d’aquesta primera entrega ha estat pel cineasta Juan Antonio Bayona, en reconeixement a la seva trajectòria professional i contribució a la innovació en el sector audiovisual. Bayona, representat pel seu germà, va deixar un missatge des de Londres. El director de cinema va dir que “em fa molta il·lusió rebre aquest premi Muncunill a la Innovació. Per mi Terrassa ha sigut molt especial perquè és on vaig estudiar a l’Escola de Cinema que encara hi és. I tinc molts amics allà i encara recordo anar cada dia des de Barcelona a l’Escola i ho recordo amb molt de carinyo”. Amb aquests premis l’Ajuntament de Terrassa vol apropar la innovació a la ciutadania i enfortir el posicionament de la ciutat com a referent de la innovació a tot l’Estat.

Els tres premiats han rebut una escultura d’Anna Taratiel, a partir d’ara símbol distintiu dels Premis Muncunill. L’acte va comptar amb una conferència del psiconeuroimmunòleg  Xevi Verdaguer sobre la vinculació de la salut emocional i l’alimentació. També va haver-hi una actuació de música final, que va acompanyar als assistents fins a l’exposició “#Permutacions” de la Sala Muncunill. Els premis Muncunill tindran continuïtat el 2018 amb la inclusió d’una tercera categoria el Premi al Millor Innovador de l’àmbit Cultural.