Pere Navarro I Damia Calvet

Pere Navarro assumeix la presidència del Barcelona-Catalunya Centre Logístic

El Barcelona-Catalunya Centre Logístic (BCL) ha celebrat aquest dijous la seva Assemblea General en la qual s’ha procedit a l’elecció de la presidència del nou Comitè Executiu. En haver-se presentat una única candidatura del Consorci de la Zona Franca, s’ha escollit automàticament el òrgan de govern, que estarà encapçalat per Pere Navarro. L’exalcalde de Terrassa presidirà l’entitat durant els propers dos anys, substituint en el càrrec a Damià Calvet, president del Port de Barcelona, que passarà a ocupar una de les tres vicepresidències. Al capdavant de les altres dues hi seran Pau Solanilla, comissionat de promoció de ciutat de l’Ajuntament de Barcelona; i Enric Ticó, president de Cimalsa.

Una vegada aprovada la seva candidatura, Pere Navarro ha destacat que BCL “és un instrument molt potent perquè reivindica la relació públic-privada en el sector de la logística”, afegint que “BCL és una marca que ha de créixer per a ser un referent a nivell, fins i tot, internacional”. Tant el president electe com Calvet han destacat “la perfecta sintonia” que hi ha hagut entre el Port de Barcelona i el Consorci de la Zona Franca a l’hora de sumar esforços i treballar en les diferents àrees d’actuació de Barcelona-Catalunya Centre Logístic.

Durant l’Assemblea també s’han tractat altres temes, com l’estratègia ODS en el sector de la logística i la Declaració d’impuls a l’Agenda 2030 o la presentació del Quadern d’Infraestructures, elaborat per la presidència i la secretaria de la Comissió d’Infraestructures de BCL. Els objectius de Barcelona-Catalunya Centre Logístic són aconseguir una millora competitiva del sistema logístic a Catalunya i el progrés d’un sistema logístic equilibrat entre el desenvolupament econòmic, l’ambiental i el social.