Pere Soler deixa el càrrec després de ser destituït pel 155

El Director General dels Mossos d’Esquadra, Pere Soler, ha comunicat aquesta nit per carta al cos de policia que s’acomiada, convertint-se així en el primer alt càrrec de la Generalitat que accepta el cessament imposat des de Madrid. A la carta, difosa per l’Agència Catalana de Notícies, el terrassenc explica que s’ha estat “extraordinàriament injust amb el Cos de Mossos d’Esquadra” per les imputacions dels alts comandaments i també per dubtar de la seva feina dels dies 20 de setmbre i 1 d’octubre. Una manca de previsió o d’activitat, diu, que mai es va produir.

En relació al 20 de setembre argumenta que ” difícilment es pot preparar un dispositiu, si prèviament no es comunica una actuació”. I respecte l’1 d’octubre explica que es van seguir en tot moment les ordres de la magistrada del TSJC i que l’actuació dels Mossos va resultar més “eficient” que la d’altres cossos de seguretat sense cap ferit.

També destaca que des que va agafar aquest càrrec havia intentat que el procès català no afectés el funcionament del cos però “malauradament no ha estat així, i ho lamentem profundament”. Soler també parla de l’ADN dels Mossos d’Esquadra basat en “la cohesió interna, i l’estima al poble de Catalunya”. Acaba la carta dient que està orgullós de les actuacions del cos i que està segur que seguiran treballant per “un país més segur, on es respectin els drets i llibertats, de tots els ciutadans, pensin com pensin, i vinguin d’on vinguin, i que estic segur que seguireu fent, dirigeixi qui us dirigeixi, i comandi qui us comandi”.