Peyu B

‘L’il·lusionista’, el nou espectacle d’en Peyu, a LaFACT Cultural

Peyu es convertirà en un il·lusionista a LaFACT Cultural. L’humorista català sorprendrà el públic amb el seu humor punyent i sorprenent. En aquesta ocasió en Peyu s’ha endinsat en el món de les cartes, l’escapisme, els conills que surten del barret. En aquest nou espectacle, anomenat L’il·lusionista, en Peyu espera sobretot que la gent es deixi sorprendre. La funció tindrà lloc aquest divendres a les 21h.

En una societat cada vegada més pragmàtica on sembla que la paciència ja no es contempla com una opció i només es valoren immediatesa i resultats, en Peyu, a través del teatre,vol anar a l’essència més primitiva de la vida: deixar-se il·lusionar.

Des de fa anys, doncs, l’humorista  és assidu en la programació de LaFACT Cultural. Es va estrenar el 2012 amb Jo tinc un amic que… i l’hem vist també a Planeta i-neptú (2015), iTime (2016) i El Gallardo Español (2021).

Trajectòria professional

Peyu és el nom artístic de Lluís Jutglar Calvés, és conegut per les seves aparicions en ràdio, televisió i teatre. Amb només 16 anys va crear el seu primer espectacle teatral d’humor. Després va començar a col·laborar en programes de televisió a Canal Català. La seva trajectòria a la ràdio va començar a El matí i la mare que el va parir de Ràdio Flaixbac seguit del Fricandó matiner de RAC 105 i al Versió RAC1 de Toni Clapés. També ha col·laborat en altres programes com La tribu (2014) o El suplement de Catalunya Ràdio.

 En televisió va tenir un paper destacat al programa Alguna Pregunta Més? de TV3 en una seva secció dedicada a destacar els nyaps urbanístics del país sota el títol: Ole Tú! També ha col·laborat com a humorista al programa Còmics Show. Després de fer de col·laborador en diferents espais, va acabar conduint-ne un de propi, el Natura sàvia. El 2019, amb Jair Domínguez va estrenar Bricoheroes, una paròdia dels programes de bricolatge.

Actualment, amb en Jair Domínguez, i amb Neus Rossell, presenten a Catalunya Ràdio El búnquer i participa com a col·laborador de l’Està Passant de TV3.

El juny del 2017 va fer la seva primera incursió al cinema amb la pel·lícula Mil coses que faria per tu, dirigida per Dídac Cervera, on té un paper destacat al costat de Peter Vives. 

Més enllà del seu ofici d’humorista, ha unit dues de les seves passions: les cabres i el formatge. Sempre vinculat al món rural, la natura i els animals, el 2018 va crear la marca de formatges Les cabres d’en Peyu.

[Foto: LaFACT Cultural]