Les proves d’antígens arriben a les empreses de la mà de l’Ajuntament i la patronal Pimec

La patronal Pimec i l’Ajuntament duran testos d’antígens als polígons industrials amb la supervisió de l’infectòleg Oriol Mitjà. És el primer acord a que han arribat aquest dimarts la patronal de pimes i el govern municipal just després de signar un conveni de col·laboració en benefici de les petites i mitjanes empreses.

Els detalls d’aquesta primera acció imminent conjunta estan per concretar. Es farà, això sí, en un únic punt i en carpes com les dels cribatges massius de l’agost. L’Agrupació de Polígons de Terrassa, creada fa just un any, s’encarregarà de coordinar una actuació que Pimec ja ha dut a Sant Quirze i a Les Franqueses. El preu del cada test serà d’entre 25 i 30 euros i els resultats es coneixeran en 10 minuts. L’acció es podria estendre a sectors especialment castigats per la pandèmia.

El conveni té com a principal objecte treure profit mutu de les accions de l’Ajuntament i Pimec que puguin beneficiar les petites i mitjanes empreses i eliminar duplicitats. Bàsicament és intercanviar informació i participar conjuntament tant en programes i activitats de promoció econòmica com en debats d’àmbit nacional.

L’Ajuntament posarà a disposició de Pimec una aula de formació i altres espais per poder-hi organitzar cursos i sessions formatives per les empreses locals. L’Oficina d’Atenció a l’Empresa i Foment faran també de difusors de la informació i serveis de Pimec que pugui interessar als emprenedors.

Una comissió de seguiment anirà concretant noves accions conjuntes del conveni, vigent fins a finals del 2023 i prorrogable per quatre anys més.