PIMEC reclama mesures urgents de suport als sectors més afectats per la covid-19

PIMEC Vallès Occidental ha demanat mesures urgents de suport als sectors més afectats per la Covid-19, davant l’augment de rebrots a la comarca i la situació de les pimes i els autònoms al Vallès Occidental. En aquest sentit, el president de PIMEC al territori, Josep Maria Catalán, ha fet una valoració de les mesures de limitació de la mobilitat anunciades per la Generalitat de Catalunya: “Trobo que s’haurien d’haver fet més gradualment, pensant sempre en com pot afectar a pimes, autònoms i comerç“. Així mateix, ha destacat que aquestes mesures per al sector de la restauració i l’hostaleria,  “poden suposar el tancament definitiu de molts negocis que arrosseguin problemes econòmics i de liquiditat”.

PIMEC Vallès Occidental anima als municipis de la comarca a contactar amb la patronal per poder dotar a la restauració local de mitjans per poder donar servei a domicili durant aquest dies amb la col·laboració de les pimes del sector logístic al territori.

Segons les darreres enquestes realitzades per PIMEC gran part dels negocis que s’han endeutat no veuen capacitat de retorn dels crèdits a curt termini. Per això, Catalán ha insistit en la necessitat d’ampliar la carència de pagament dels préstecs i d’implantar mesures de suport econòmic directe de rescat als sectors més afectats per evitar tancaments empresarials i la pèrdua de més llocs de treball: “Aquestes accions es tindrien que gestionar amb suport del govern central cap als municipis i amb la utilització dels romanents locals”.

Sobre l’afectació al potencial a nivell industrial del Vallès Occidental, PIMEC ha alertat del perill que podria suposar confinar i aturar l’economia si no es controla el volum de contagis. Josep Maria Catalán considera estratègic poder reforçar el sector industrial amb ajuts a fons perdut. “La patronal compta amb 7.000 socis al Vallès Occidental i ha obert l’atenció a totes les empreses i autònoms que es vegin afectats per la situació actual i vulguin un canal de suport i informació”, ha recordat. “PIMEC també està treballant de forma activa per poder garantir que els fons europeus arribin a les pimes”, ha conclòs.