Pla de manteniment dels fanals contra els orins dels gossos

Els efectes dels orins dels gossos representen una gran problemàtica per als fanals pel seu efecte altament corrosiu, ja que provoquen el deteriorament ràpid de les bases. És per això que l’Ajuntament ha posat en marxa un pla de manteniment de l’enllumenat públic amb tractaments anticorrosius, que s’aplicarà a la pintura per millorar la seva resistència a la degradació.

En total, a Terrassa, hi ha 16.500 fanals, dels quals 1.400 ja compten amb aquest tractament. En queden, doncs, més de 15.000 que es tractaran gràcies a l’acord que el consistori ha tancat amb l’empresa IMESAPI per als propers 12 anys. Aquest any, de moment, se’n faran uns 1.250.

La planificació dels treballs prioritzaran les zones i barris que estiguin més afectats per aquesta problemàtica. Es tracta de protegir els que encara no estan corroïts i planificar la substitució dels que han quedat ja degradats.

Aprofitant la posada en marxa d’aquest pla, l’Ajuntament insisteix en la necessitat que els propietaris de gossos dissolguin l’orina amb una mica d’aigua. També s’aconsella portar el gos per la banda de la calçada quan vagi per la vorera.