Pla d’Emergència Municipal en prealerta per risc d’inundacions

S’ha activat el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase d’ALERTA. Així ho ha comunicat el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) en base a les previsions meteorològiques d’aquest cap de setmana, i per les afectacions que l’organisme preveu que se’n puguin derivar.

A partir d’aquest divendres al migdia i durant 24 hores hi haurà un episodi de pluja que afectarà la major part del territori català tant en intensitat com en acumulació. Es preveu que els xàfecs sovint vagin acompanyats de tempesta, i potser, localment de pedra i de ratxes fortes de vent. És possible que puntualment es produeixi algun fenomen de temps violent. També es preveu una baixada forta de les temperatures.

Així pel que fa a Terrassa, a partir d’aquest divendres es preveu un perill baix d’intensitat i acumulació de pluja, des de les 12 del migdia fins a les 6 de la tarda. A partir d’aquesta hora, i fins a les 6 de la matinada de dissabte, el perill s’estima moderat.

Davant aquesta situació, l’alcalde, Jordi Ballart, ha declarat la situació de prealerta del Pla d’Emergència Municipal i estableix el seguiment tant de les noves previsions com de les situacions que es puguin derivar l’episodi de possibles Inundacions per pluges intenses.