‘Plomes i reclams’ i ‘Mi padre no era un famoso escritor ruso’, aquest cap de setmana a l’Alegria

Aquest cap de setmana el Teatre Alegria acull dos espectacles: Plomes i reclams, una proclama feminista a través dels principals personatges de la història de la música i Mi padre no era un famoso escritor ruso, un documental escènic sobre el cos i el patiment mental

Plomes i reclams de Marc Rosich i Roberto G. Alonso és una coproducció de la Cia. Elena Martinell i Temporada Alta 2019 que es podrà veure dissabte 9 d’octubre a les 20h al Teatre Alegria. Aquest és el segon muntatge de la companyia, que combina el cant líric amb el teatre de text, i continua investigant els diferents llenguatges tant musicals o lírics, com textuals per oferir una producció amb elements que combinin la originalitat amb la creativitat.

Amb la nova producció, la companyia segueix la mateixa línia que va començar amb Àries de reservat, i treballa perquè sigui un espectacle híbrid, enginyós, divertit, arriscat i amb un rerefons que provoqui i porti a la reflexió dels espectadors.

Amb Mi padre no era un famoso escritor ruso, Bárbara Bañuelos parteix de la descoberta d’un secret familiar i la necessitat de reconstrucció de la història del seu avi patern. Es tracta d’un projecte d’investigació personal i social, una reflexió sobre el patiment mental a tots els nivells i com conviu en una societat que estigmatitza les altres realitats i maneres de veure el món.

Des d’una narrativa neutral Bañuelos mostra i connecta el més íntim, particular i subjectiu amb reflexions col·lectives i universals.

Aquesta peça coproduïda pel festival i que parla de poder, vulnerabilitat i salut mental portarà la marca Terrassa arreu de l’estat i al maig recalarà al Centro Conde Duque de Madrid. L’obra és una coproducció de Festival Sâlmon 2019 i Festival BAD 2018 i està inclòs dins el Festival Creativament 2021, un projecte sorgit de la Taula de Salut Mental de Terrassa i subvencionat dins la línia d’ajuts Terrassa Crea, de l’Ajuntament de Terrassa.

L’espectacle  es podrà veure el diumenge 10 d’octubre a les 18h al Teatre Alegria.

Les entrades es poden adquirir en aquest enllaç