Poca afectació a Ficosa pel tancament de les plantes catalanes de Nissan

La companyia multinacional de fabricació de vehicles Nissan ha confirmat oficialment aquest dijous el tancament de les seves plantes de producció situades a la província de Barcelona. Una decisió que implicarà la pèrdua de prop de 25.000 llocs de treball, així com importants conseqüències econòmiques per al teixit industrial català.

Una de les empreses de la demarcació de Terrassa vinculades al sector de l’automoció és Ficosa. La seva planta de Viladecavalls es dedica a la creació de components d’alt contingut tecnològic per a la indústria del motor. Tanmateix, des d’aquesta companyia asseguren que l’afectació pel tancament de Nissan serà molt petita, ja que la seva relació amb la multinacional es limita a la producció de components que s’enviaven al Japó i no a les fàbriques catalanes. Tot i això, a l’espera de la reestructuració mundial de la companyia asiàtica, des de Ficosa no amaguen la seva preocupació per un fet que genera un greu precedent dins la indústria de l’automoció.

Actualment la plantilla de Ficosa es troba en situació d’ERTO, tot i que la majoria dels seus departaments productius es van reincorporant. El màxim exponent el trobem amb Ficosa Electronics, la principal empresa del grup i la que s’ha reactivat més ràpidament. En aquest cas s’espera que la totalitat de la plantilla d’aquest departament –uns 350 empleats- ja estiguin treballant aquest proper dilluns.