Poca incidència de la vaga en els comerços

Les primeres hores de dijous han transcorregut amb total normalitat tot i la vaga convocada pel dia de la dona. Gairebé tots els comerços eren oberts, amb poquíssimes excepcions. I la majoria ho han fet amb poques absències al lloc de treball. En aquest supermercat, per exemple, cap treballadora s’ha acollit al seu dret a vaga. A les 12 han aturat l’activitat durant deu minuts.

La majoria d’escoles també han obert amb normalitat, això sí, alertant de la possibilitat d’alguns ajustos.

La vaga s’ha notat sobretot al migdia, hora de la concentració al Raval. Els sindicats més petits havien cridat a fer vaga tot el dia però els majoritaris cridaven a fer-ne només dues hores al mati o a la tarda en funció del torn laboral. La vaga ha tingut més incidència en estudiants i treballadors municipals.

Les protestes pel dia de la dona han complicat el trànsit en les primeres hores del matí. Un grup de manifestants ha tallat una estona l’autopista C58 en tots dos sentits i més tard la N-150 cap a Sabadell. A mig matí s’han acabat les incidències i les manifestants s’han dirigit cap al Centre per la Rambla.