Poca incidència de l’aturada convocada al sector del transport

Des d’aquest dilluns els transportistes estan convocats a una aturada indefinida, promoguda per la Plataforma de la Defensa del Sector del Transport, que diu representar el 80% dels treballadors de petites i mitjanes empreses. El detonant de la protesta ha estat l’escalada de preus dels carburants, que s’ha afegit a la ja situació ‘precària’ del sector i de ‘fallida’ de molts treballadors. La plataforma, que no té representació a l’òrgan d’interlocució amb el ministeri, el Comitè Nacional del Transport, vol asseure’s amb el govern per a buscar solucions i arribar a acords. Demanen, entre altres punts, la prohibició de la contractació de serveis per sota del cost d’explotació.

El cas és que el passat desembre les patronals del sector ja van acordar unes mesures amb el govern per millorar la sostenibilitat del transport de mercaderies, que la plataforma considera ‘insuficients’.

L’anunci de l’aturada dels transportistes va provocar que aquest cap de setmana algunes prestatgeries dels supermercats quedessin força buides, incloses, altre cop, les del paper de vàter.

Aquest dilluns al matí la patronal Fenadismer ha reportat menys trànsit de camions dels que és habitual a les carreteres espanyoles, però cap incidència destacada. Les empreses associades a CECOT tampoc han patit cap efecte de l’aturada. En canvi, fons de la plataforma de transport En Ruta Todos a Una han explicat que a primera del matí s’ha vist una reducció del trànsit de camions de fins el 80%.

A Mercavallès no hi ha hagut cap afectació i les mercaderies s’han distribuït amb normalitat.