Pol Jaén, de Banyoles, és el guanyador del 17è Concurs d’aprenents de fusteria

17 estudiants han participat al concurs d’aprenents que el Gremi de la Fusta organitza cada any per aquestes dates, prop de la festivitat de Sant Josep. N’han vingut de diversos punts de Catalunya, amb l’objectiu de fer el millor possible, i en un matí, tres peces per separat, i que a més havien d’encaixar i ser desmuntables. El guanyador ha estat Pol Jaén, de l’Institut Josep Brugalat de Banyoles.

El jurat ha destacat l’alt nivell dels concursants d’aquest any. El segon premi se l’ha endut Nicolás Villanueva, de l’Escola Industrial; el tercer ha estat per una de les quatre noies participants, Maria Altadill, de l’Escola de Treball de Barcelona.
Els concursos, com aquest del Gremi de la Fusta, serveixen per promocionar els estudis d’una professió moltes vegades vista amb una mirada antiga. El cert, però, és que la fusta, ara, està de moda.

El guanyador d’aquest any està aprenent fusteria per, més endavant, ser dissenyador d’interiors. De moment els 150 euros del premi diu que els destinarà a pagar-se la teòrica de cotxe.