Policia Municipal I Mossos Oci Nocturn

Policia i Mossos formen els operadors d’oci nocturn en l’abordatge de les violències sexuals

Mossos d’Esquadra, Policia Municipal de Terrassa i el Servei de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Terrassa han dut a terme una reunió amb els principals empresaris de l’oci nocturn i del Gremi d’Hostaleria de Terrassa per tal d’abordar la prevenció de les violències sexuals en l’oci nocturn. Es tracta del tret de sortida d’una campanya impulsada pels cossos policials per tal de garantir que la ciutat compti amb un oci nocturn segur.

Aquesta ha estat la primera de les diverses reunions que es duran a terme periòdicament amb els operadors d’oci nocturn a la ciutat. En la trobada s’ha informat a una desena d’operadors sobre el Protocol de Violències Sexuals en l’Oci Nocturn del Departament d’Interior, el qual té l’objectiu de prevenir atacs contra la llibertat i identitat sexuals de les persones i donar-hi la millor resposta, i del què l’Ajuntament de Terrassa és membre actiu des del 2020, i se’ls ha animat a adherirs’hi.

També s’ha fet repàs de les principals conductes que atempten contra la llibertat i indemnitat sexual i que poden comportar conducta delictiva o ser sancionades administrativament, i s’ha informat als assistents de com detectar comportaments sospitosos i senyals d’alerta. Per últim, s’ha incidit en la vigilància dels espais i preservació en cas de produir-se un fet delictiu, així com de les primeres actuacions de prevenció i en l’assistència inicial a la víctima, entre d’altres qüestions. En aquest sentit, s’ha incidit en la necessitat que el personal dels establiments rebi sessions formatives per part dels cossos policials per tal de conèixer els criteris d’actuació en cas de produir-se una conducta delictiva en el seu lloc de treball.

Policia Municipal I Mossos Oci Nocturn

Foto: Policia Municipal