Policia Municipal i Mossos posen en marxa un dispositiu conjunt als comerços

Policia Municipal i Mossos d’Esquadra han iniciat, aquest mes d’abril, un dispositiu conjunt de proximitat amb els comerços d’arreu de la ciutat, amb l’objectiu de donar una resposta específica als problemes que pugui tenir aquest sector respecte la inseguretat i l’incivisme.

El sistema de funcionament del dispositiu consisteix en la formació de binomis mixtos de components de la Policia Municipal de Terrassa i Mossos d’Esquadra, els quals es distribueixen arreu dels districtes per establir una relació continuada amb els comerços, prendre el pols dels comerciants per conèixer la seva percepció respecte de la seguretat a la zona, revisar les mesures de seguretat dels establiments i conèixer i fer seguiment de les problemàtiques que hi puguin aparèixer per tal de poder donar-hi resposta abans que puguin derivar en problemes més greus.

Amb aquest dispositiu es busca, a més d’evitar la duplicitat que es donaria si cada cos manté els contactes per separat, així com millorar la planificació, una major coordinació i agilitat per donar resposta a les demandes del sector que sorgeixin.

Les funcions dels binomis són exclusivament relacionals amb els comerços per garantir el seu correcte funcionament. En aquest sentit, des de Policia Municipal i Mossos d’Esquadra s’ha establert un calendari de visites que s’allargarà fins al mes de desembre i que cobrirà mensualment un districte, amb la voluntat de visitar-los tots a finals d’any.