Inspeccionaran, en quatre anys, els més de 50 ponts de les rieres i Vallparadís

El poc manteniment que l’Ajuntament ha fet dels més de cinquanta ponts que hi ha repartits per la ciutat fa que ara, dècades després de la seva construcció, presentin un estat bastant degradat.

Es vol corregir aquesta deixadesa. Per això, doncs, s’ha tret a concurs el servei d’inspeccions periòdiques d’aquesta cinquantena de ponts. Té un un pla de manteniment per als propers quatre anys. Es faran onze inspeccions anuals. Totes les farà el mateix equip de treball. Es vol garantir que els paràmetres d’avaluació siguin els mateixos.

Acabada la inspecció de cada pont es farà un informe amb l’estat de conservació dels diferents elements de l’estructura indicant els eventuals danys a reparar.

L’inventari que s’ha fet prèviament divideix els ponts de la ciutat en quatre grups. Ho fa resseguint la riera de les arenes, la del Palau meitat Nord, la del Palau meitat Sud, i l’eix Vallparadís-Can Parellada. Hi ha un cinquè grup de vuit ponts que ressegueix la línia del ferrocarril d’ADIF i que, en tenir un tractament especial, no s’han inclòs en aquesta licitació.

El contracte es licita per dos anys ampliables a quatre amb un import total de 168.000 euros a raó de 42.000 per any.

Rehabilitació de cinc ponts amb els fons europeus

A banda d’aquest pla de manteniment aquest any es rehabilitaran i reurbanitzaran, amb els fons europeus, els ponts del Passeig, Sant Pere, Montserrat, Cementiri Vell i la passarel·la de Sant Llorenç. Les obres del pont de Sant Pere i el del Passeig començaran la setmana entrant.