Les restes del Leslie deixen sobretot un reguitzell de branques caigudes

Les restes de l’huracà Leslie també s’han deixat sentir en forma de tempesta aquesta matinada a Terrassa, on ha deixat nombrosos arbres caiguts i algunes inundacions en baixos. L’afectació més visible ha estat el sostre d’una benzinera a la carretera de Montcada. El Pla d’Emergència decretat per l’Ajuntament ha fet treballar de valent als serveis implicats entre la 1 i les 3 de la matinada, per incidències sobretot amb l’arbrat però també per l’aixecament de tapes del clavegueram o incidències en cases particulars. La Biblioteca del Districte 6, a la Rambla de Francesc Macià, no obrirà les seves portes aquest dilluns a la tarda per dur a terme tasques de neteja a causa de l’aiguat.

El front s’ha anat desplaçant al llarg de la tarda-nit d’aquest diumenge cap al nord i ha viscut el seu moment més àlgid aquesta matinada, on ha afectat gairebé tot el país. A Tarragona i Barcelona és on s’han detectat els registres més alts superant de llarg en alguns punts els 100 litres per metre quadrat. A Terrassa han caigut uns 55 litres per metre quadrat tot i que aquesta xifra és més alta en alguns punts de la ciutat. Els bombers han rebut 38 avisos, sobretot per arbres caiguts, algunes inundacions en baixos i terrasses o pel sostre d’una benzinera a la carretera de Montcada a l’alçada del carrer Duero.

Del prop del miler de trucades relacionades amb la pluja que ha rebut el 112, 76 eren de la comarca i 32 s’han fet des de Terrassa. A tot Catalunya, ara hi ha més d’una desena de carreteres afectades i diversos rius que s’han desbordat o baixen al límit. Sense causar danys importants el petits despreniments a la carretera han estat 45. El Servei d’Emergències ha atès 17 persones, 6 s’han traslladat a l’Hospital i 6 més han estat donades d’alta en el moment. Segons AENA, a l’aeroport de El Prat s’han cancel•lat uns 50 vols de sortida per la pluja.