Posat en òrbita el Menut, el nanosatèl·lit creat per enginyers formats a Terrassa

Aquest dimarts entrava en òrbita el Menut, el segon nanosatèl·lit català. L’aparell, desenvolupat com un projecte de l’estratègia ‘NewSpace’ del Govern català, ha viatjat amb altres ginys a bord d’un coet de la companyia SpaceX.

L’aparell ha estat fabricat per Open Cosmos, una empresa fundada per enginyers formats a l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT).

El Menut formarà part del projecte OpenConstellation, un conjunt de nanosatèl·lits que treballaran de forma coordinada per afrontar reptes globals com el canvi climàtic, la crisi energètica i els desastres naturals, entre d’altres.

Segons l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), les dades obtingudes pel Menut aportaran informació «cabdal» per incidir en aspectes clau de la gestió del territori com ara l’anàlisi de la productivitat dels cultius i dels sòls, la prevenció i detecció d’incendis forestals i la planificació i supervisió del desenvolupament urbà i rural, entre d’altres.

Upc Nanosatèllit Menut 1