Pebrots

‘Posem-li pebrots al càncer’, campanya de supermercats Condis per a programes oncològics

La cadena de supermercats Condis enceta els pròxims dies 8 i 9 d’abril, la campanya «Posem-li pebrots al càncer» de lluita contra la malaltia. Per vuitè any consecutiu i amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer (FECEC), es posaran a la venda més de 66.000 bosses de pebrots solidaris, a un preu simbòlic d’1 euro i mig la bossa. Més de 900 voluntaris participaran en la iniciativa que busca recaptar fons per als programes de suport als malalts de càncer i als seus familiars.

Durant aquests dos dies els clients dels supermercats Condis i la ciutadania en general estan convidats a comprar una bossa de pebrots solidaris, un de verd i un de vermell en format de malla compostable que es comercialitzaran en els 673 establiments Condis de tot Catalunya. Els 900 voluntaris s’encarregaran de difondre la campanya i de les accions i tasca d’acompanyament oncològic que fa la FECEC.

La cap d’Assumptes Públics i Comunicació de Condis, Lourdes Bullich, ha tingut paraules d’agraïment per a les persones implicades que «edició rere edició es demostra la solidaritat i implicació de la ciutadania envers la realitat dels pacients oncològics». Per a la presidenta de la FECEC, Maria Assumpció Vila «aquesta campanya ens ajuda a millorar la qualitat de vida dels pacients oncològics, a través d’una atenció integral que inclou suport psicosocial, com ara l’orientació nutricional, jurídicolaboral, programes de rehabilitació, prestació de material clínic, pisos d’acollida o estètica oncològica».

Una de les novetats de la campanya d’aquest any i per aconseguir un ressò més gran, és que s’anima els participants a fer un vídeo divertit amb els pebrots de protagonistes i amb un missatge per engrescar tothom a formar part de la campanya. Un vídeo que després es penjarà a les xarxes. Fundada el 1961, Condis disposa de 673 supermercats dels quals 370 són a la capital i a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Especialitzada en establiments de proximitat i conveniència, compta amb una quota de mercat de prop del 25 per cent a la demarcació de Barcelona en els formats de proximitat i petit supermercat. La Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer – Junts contra el càncer, agrupa 15 organitzacions que treballen per millorar la qualitat de vida dels afectats pel càncer amb la vocació d’integrar esforços contra les malalties oncològiques a Catalunya desenvolupant programes de divulgació, prevenció, supervivents i recerca psicosocial.