Possibilitats de neu a Terrassa entre avui i demà

Tant avui com demà podria nevar a Terrassa. Així ho apunten les darreres previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, les quals apunten a “xàfecs de neu granulada” que tindran “afectació de caràcter local” a diversos punts del prelitoral, Terrassa inclosa. Segons els mapes que es contemplen, a Terrassa aquestes precipitacions es podrien produir entre les 18h d’aquest dijous i les 6h de divendres, i de nou demà divendres a partir de les 12h. De fet, serà demà a la tarda quan aquest episodi de possibles nevades a partir dels 500m de cota serà més extens, arribant a acumular més de 20cm de neu a partir dels 2.000m.

És per tot això que el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha declarat en situació de Prealerta el Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya, conegut com a NEUCAT. És el pas previ a una possible activació del pla si les conseqüències d’aquestes nevades ho requereixen. Des del Departament de l’Interior es recorda a la població els consells habituals per aquest tipus d’episodis, recalcant la necessitat de mantenir els vehicles en bon estat i amb les cadenes a mà si ens hem de desplaçar durant una nevada.

Si finalment acabés nevant, serà el segon episodi de neu a Terrassa aquest any. A principis de gener, durant el temporal Filomena, la neu va caure de manera molt fugaç a la ciutat, tot i que va enfarinar de valent zones ben properes com el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.