La Riuada De 1962

Preestrena del documental ‘Els nens de la riuada’ al Catalunya

El Cinema Catalunya acollirà la preestrena del documental de la terrassenca Esther Lázaro  Els nens de la riuada. La premiere  tindrà lloc el dilluns 19 de setembre, a les 19 h.

La nit del 25 de setembre de 1962 Terrassa va viure una de les pitjors tragèdies de la història de Catalunya: la coneguda com la riuada del Vallès. Els aiguats van deixar un miler de persones mortes o desaparegudes i abundants danys materials. Seixanta anys després, encara queden preguntes sense respondre. Quin va ser el destí dels infants desapareguts, aquells que les seves famílies encara ara busquen. O si aquests nens i nenes dels que mai varen trobar-ne els cossos estaven  relacionats amb els centenars de peticions d’adopció d’aquells dies. A través dels testimonis el documental revisa un dels episodis més tràgics del pais. 

Paral·lelament, el dimarts 20 de setembre, s’estrena el documental  al programa Sense Ficció de TV3.

Lázaro, investigadora postdoctoral de la Universitat d’Avignon, oferirà una  conferència el 22 de setembre a l’Aula Magna de la Factoria Cultural de Terrassa. Parlarà de la seva recerca al voltant dels aiguats de 1962 i de quin ha sigut el camí per a la transferència d’aquesta investigació des dels arxius i els testimonis fins a les arts escèniques i l’audiovisual.

La Riuada De 1962