Dra. Izquierdo Premi Academia Del Perfume

Premi a la millor acció de RSC per la unitat d’olfacte del CST

Aquesta setmana s’ha celebrat a Madrid la XIV edició dels Premis Acadèmia del Perfum 2021 que tenen per objectiu acostar la cultura i l’art del perfum a la societat.

En aquest acte, considerat “els Òscars del perfum” s’ha premiat com a Millor Acció de Responsabilitat Social i Innovació les Unitats de Reeducació Olfactiva.

Adriana Izquierdo, coordinadora de la Unitat d’Olfacte del Consorci Sanitari de Terrassa va recollir el premi on es reconeix la tasca dels professionals sanitaris en les Unitats de rehabilitació olfactiva després de la COVID, amb el premi especial d’Innovació per la seva labor científica per la recuperació de l’olfacte.

El Consorci Sanitari de Terrassa va posar en marxa la Unitat d’Olfacte amb l’objectiu de tractar i estudiar pacients que han patit alteracions olfactives a causa de la COVID19. La Unitat d’Olfacte, que s’emmarca dins el Servei d’Al·lèrgia Territorial del CST i que dona cobertura a tot el Vallès Occidental, també tracta pacients amb d’altres patologies que afecten l’olfacte com ara rinitis al·lèrgica, sinusitis crònica amb poliposis nasal, malalties neurodegeneratives i traumatismes cranioencefàlics entre d’altres, tant en població adulta com pediàtrica.

La Dra. Adriana Izquierdo, al·lergòloga i coordinadora de la Unitat d’Olfacte ha liderat un estudi multicèntric realitzat entre 15 hospitals d’arreu d’Espanya, amb una mostra de 989 pacients, a l’inici de la pandèmia, on s’ha objectivat que l’alteració de l’olfacte és un símptoma molt freqüent en pacients joves afectats per la COVID-19 i que a major gravetat de pèrdua d’olfacte, menys gravetat d’afectació de la malaltia.