Premi Europeu de Promoció Empresarial 2023 per al projecte ResC-EWE participat per la Cecot

El projecte participat per la Cecot ResC-EWE ha guanyat el Premi Europeu de Promoció Empresarial 2023. La Comissió Europea ha tornat a premiar aquesta iniciativa que té com a propòsit crear un esquema d’ajuda a empreses amb dificultats per evitar el seu tancament, el que s’anomena alerta primerenca

El ResC-EWE, impulsat l’any 2020 per la Cecot amb altres partners europeus de la xarxa EWE, ha creat un esquema d’ajuda per la resiliència empresarial mitjançant el redisseny de la formació i l’assessorament d’emprenedoria i el coneixement i aplicació d’eines ‘d’alerta primerenca.

Un guardó, el de millor projecte en la categoria ‘Investing Entrepreneurial Skills’, que van recollir els representats del projecte, entre els quals el secretari general de la patronal catalana, Oriol Alba, en el marc de la SME Assembly 2023 celebrada a Bilbao aquesta setmana.

A Catalunya, una de les implementacions del ResC-EWE es materialitza en el servei HelpEmpresa que, en menys de dos anys d’activitat, ja ha atès més de 700 pimes catalanes de diferents sectors d’activitat.

Aquest és el segon guardó europeu que rep la Cecot per iniciatives dirigides a evitar el tancament d’empreses. A l’any 2017, Antoni Abad, president de la Cecot en aquell moment, recollia a Tallin, Estònia, el Premi Europeu de Promoció Empresarial (EEPA) per la iniciativa del Centre de Reempresa de Catalunya.

[Foto: Cecot]