Premiat un estudi que facilita les ressonàncies als pacients claustrofòbics

Aproximadament l’1% de la població refusa sotmetre’s a una ressonància magnètica perquè és claustrofòbica. Un percentatge encara més gran la finalitzen prematurament i entre el 2,3 i el 3,8% han de ser sedats.

Precisament, aquest dimecres s’han lliurat els guardons del 29è Premi d’Infermeria MútuaTerrassa i un estudi sobre aquest problema s’ha endut el primer premi.

Així, el treball guanyador es titula Eficàcia de l’ús d’ulleres immersives de distracció a través d’imatges, en pacients claustrofòbics en proves de ressonància magnètica.

El treball és obra de Sandra Ordoño, infermera del servei de Diagnòstic per la Imatge; Montserrat Díaz Membrives, gestora de recursos del Procés de Diagnòstic per la Imatge; Ignasi Garrido Ribas, psicòleg clínic de l’Àrea de Salut Mental; Conxi Caro Benito, Biblioteca de Fundació Docència i Recerca, i Olga Monistrol Ruano, professora de la Universitat de Lleida.

A més, el segon premi l’ha rebut l’estudi Qualitat de vida i benestar emocional en pacients amb Diabetis Mellitus tipus 1.

Les autores han estat Ana Belén Berrocal, Núria Alonso Carril, Silvia Rodríguez, Maria Jose Barahona, Carmen Quirós Lopez i Verónica Perea Castilla. Totes elles professionals del servei d’Endocrinologia i Nutrició.

Aquests pacients pateixen una malaltia autoimmunitària crònica caracteritzada pel dèficit d’insulina. Han de prendre un elevat nombre de decisions de forma diària integrant coneixements, habilitats i actituds per mantenir els nivells de glucosa dintre del rang de la normalitat.

Aquest certamen anual se celebra per commemorar el “Dia Internacional de les Infermeres” el passat 12 de maig i té per objectiu donar visibilitat a la recerca en les cures.

En aquesta edició s’han presentat 37 treballs.

Guanyadors del 29è Premi d'Infermeria de MútuaTerrassa

Guanyadors del 29è Premi d’Infermeria de MútuaTerrassa