Premien El Projecte Europeu D'aviació Hairmate De Leitat,1

El projecte d’aviació HAIRMATE de Leitat, guanya el premi internacional JEC Composites Innovation Awards

El projecte europeu HAIRMATE que està liderat pel Leitat, ha guanyat el Premi Internacional JEC COMPOSITES INNOVATION AWARDS. Ho ha fet en la categoria d’Aircraft Parts.

Després de 4 anys de treball, el projecte finançat per la Unió Europea ha aconseguit desenvolupar uns seients d’avió que incorporen materials i processos de fabricació innovadors i sostenibles. És sostenible, lleuger, de baix manteniment i, també, industrialitzable per al futur de l’aviació europea. Es diferencia, doncs  de l’habitual estructura tubular basada en fibra de carboni amb unions de titani, que és més cara. El seient ha estat dissenyat per Leitat, juntament amb Fraunhofer, la Universitat de Girona i ALPEX Technologies. 

Aquest guardó suposa un gran reconeixement internacional per al centre tecnològic. Obrint, així una gran oportunitat de negoci al camp de l’aviació.

Aquests reconeixaments són és el principal esdeveniment del sector. Acull els principals actors de materials compostos i les seves aplicacions. Aquesta edició s’ha celebrat al Palau del Congressos de París on s’han presentat els guanyadors.

Actualment, el consorci està buscant finançament a nivell europeu per continuar amb el desenvolupament de la tecnologia. I, així poder fer que aquest prototip arribi aviat als futurs vehicles dissenyats i fabricats a la Unió Europea per a terra, mar i aire.

[Fotos: Leitat]