Premis i reconeixements per a alumnes i escoles terrassenques

Aquest ha estat un cap de setmana farcit de reconeixements i premis per a l’alumnat i les escoles de la ciutat. Divendres, dues alumnes de l’Escola Andersen van guanyar el primer premi de les seves categories dins la vuitena edició del Premi Pissiganya de poesia escolar, convocat per Òmnium Cultural. Hi van participar més de 13.000 alumnes de 142 centres educatius de tot Catalunya.

Així, la Paula Gabino, de sisè de primària, amb el poema titulat ‘Deixeu-me ser…”, sobre l’apoderament de la dona, s’ha alçat amb la primera posició en la categoria de cicle superior de primària. I la Fana Belmonte, alumna de 1r d’ESO de la mateixa escola, ha guanyat el primer premi en la categoria de poesia visual del primer cicle de l’ESO amb el poema titulat “T’estimo”. Aquests guardons es van atorgar divendres a l’Auditori del Conservatori del Liceu.

No han estat els únics reconeixements. Les escoles L’Avet i Lumen han participat i han quedat finalistes en la 5a edició del Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català, convocat per la Plataforma per la Llengua. Aquesta iniciativa pretén que els nois i noies de 5è i 6è de primària aprofundeixin en el coneixement del català a través del joc. Aquests guardons es van atorgar diumenge a l’Auditori de Barcelona.