Preocupació al Gremi d’Hostaleria per les mesures relatives a la distància i els horaris

El passat 19 d’agost la Generalitat va publicar tot un seguit de mesures per contenir la pandèmia dirigides al sector de l’hostaleria. A banda de la prohibició de fumar a les terrasses si no es poden garantir els 2 metres de separació, la normativa també regula horaris i distàncies entre la clientela.

El gremi d’hostaleria de Terrassa i comarca creu que aquestes mesures perjudiquen els seus negocis i que són injustes ja que ells des del principi han complert amb totes les indicacions sanitàries.

De moment i gràcies a que han pogut ampliar les terrasses, l’aforament no s’ha vist gaire afectat però això canviarà quan arribi la tardor i no es pugui estar estar a l’aire lliure.

Pel que fa als horaris, la mesura del govern limita a la una de la matinada el tancament de bars i restaurants i també prohibeix acceptar nova clientela a partir de les 12. En aquest cas, la limitació horària afectarà sobretot a l’oci nocturn i no tant a bars, cafeteries i restaurants. Des del gremi trenquen una llança en defensa d’aquest sector. Consideren que se’ls està criminalitzant de forma injusta perquè els contagis provenen sobretot de trobades a l’espai públic i no de l’interior dels locals.

El gremi mostra la seva preocupació quan, a partir del setembre, molts d’aquests establiments facin balanç i no puguin continuar oberts per totes les restriccions que els han imposat.