Preocupació entre les famílies per les dificultats comunicatives dels infants

L’equip de professionals del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç CDIAP-Magroc ha notat un augment de les consultes de famílies preocupades perquè els seus fills no es comuniquen ni es relacionen. Són nens i nenes d’entre 2 i 2 anys i mig, que eren molt petits durant el confinament i que van deixar d’anar a l’escola bressol, de jugar al parc o de veure als avis, entre altres moltes coses.

No hi ha dades ni estudis que puguin acreditar que el confinament és la causa d’aquest augment de casos, que poden derivar en un diagnòstic de TEA (trastorn de l’espectre autista, quan l’infant ja té 30 mesos). Els professionals en parlen i comparteixen les seves experiències i el mateix que passa a Terrassa s’està notant a nivell de tota Catalunya.

Aquest centre públic i totalment gratuït atén nens i nenes de 0 a 6 anys amb trastorns de desenvolupament o risc de patir-los de tots els districtes de la ciutat, a excepció del primer. Acostumen a arribar derivats per pediatres, educadores o serveis socials. És el cas dels dos fills de la Sònia Suau, derivats per l’escola per un retard del llenguatge.

Durant els mesos més durs de la pandèmia, les sessions amb els infants i les famílies es feien telemàticament i la presencialitat s’ha recuperat esglaonadament des de l’estiu de l’any passat.

Al 2020, el CDIAP del carrer Major va atendre 903 famílies. La cooperativa està formada per un equip multidisciplinar de 24 persones: psicòlegs, fisioterapeutes, logopedes, neuropediatres i treballadores socials.

Cdiap 2Cdiap3