Dos nous projectes de Fupar i de La Llar, que milloren la qualitat de vida dels usuaris i que han estat premiats pel BBVA

Aquestes dones, usuàries de La Llar Fundació, estan jugant amb “Els colors de la memòria”, un joc de taula desenvolupat pels professionals d’aquest centre en els darrers dos anys. És una mena de Trivial adaptat a les necessitats de la gent gran: targetes grans i clares, amb redactats senzills i escrites en castellà, la llengua de la seva escolarització.

Aquest joc de taula pioner es va crear perquè no hi havia material d’estimulació cognitiva i lúdic específic per a aquest col•lectiu. Ha despertat l’interès del sector i ara es busca la manera de fer-ho arribar a altres residències o centres cívics de manera gratuïta o, fins i tot, comercialitzar-lo.

No és l’únic projecte que s’ha fet realitat gràcies, entre altres aportacions, a la subvenció de 10.000 euros del Premi Territoris Solidaris que atorga el BBVA. També s’ha destinat un ajut de la mateixa quantitat i dels mateixos guardons a la Sala Multisensorial de Fupar que es va posar en marxa al gener. 27 persones n’han fet ús de manera setmanal en aquests sis mesos.

Al setembre, l’ús de la sala multisensorial podria ampliar-se a persones amb malalties neurodegeneratives.