Presenten una guia per a la creació i gestió de Comunitats energètiques al territori B30

El Parc de Recerca UAB, en col·laboració amb els Consells Comarcals del Vallès Occidental i Vallès Oriental, ha presentat la Guia per a la creació de Comunitats Energètiques.

Aquesta guia està elaborada en el marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) “Circular B30”. A més, ofereix una visió completa sobre la creació i gestió de Comunitats Energètiques (CE) al Territori B30.

Dirigida tant a la ciutadania com al comerç, empreses locals i administració pública, la guia neix d’una necessitat d’emprendre accions col·lectives cap a un model renovable, amb el consumidor al centre.

L’objectiu principal de la guia és fomentar la participació i apoderament de la comunitat local.

Així, es promou la sostenibilitat als Vallesos i la creació de comunitat dins el marc de la transició energètica. A més, aquestes comunitats contribueixen a la mitigació de l’emergència climàtica.

El territori B30 és un espai clau per a la correcta transició energètica del territori. Amb un full de ruta específic, eines i exemples concrets, la guia s’assegura de garantir les necessitats i reptes específics del territori.

La Guia per a la creació de Comunitats Energètiques està disponible per a la descàrrega gratuïta a través d’aquest web .

 

Presenten una guia per a la creació de Comunitats energètiques

Presenten una guia per a la creació de Comunitats energètiques