Previsions optimistes del sector per la venda del Tortell de Reis

Les festes més atípiques mantenen les tradicions i aquest 6 de gener el Tortell de Reis tornarà a posar el toc dolç als àpats de les llars de la ciutat.

La previsió dels pastissers és bona i esperen unes bones vendes, malgrat la delicada situació econòmica actual. Com ja ha passat en altres moments de la pandèmia, tot i les limitacions, confien que les famílies acabaran les festes amb aquest típic pastís de la cuina catalana.

Les restriccions de mobilitat fan que molta gent que acostumava a marxar per festes, ara estigui a la ciutat i aposti pel consum de proximitat. I encara que les reunions familiars seran més reduïdes, en molts casos això no afectarà la mida del tortell i, si en sobra, es podrà repetir.

Si bé amb els torrons han sorgit molts sabors en els últims anys, en el cas del tortell no hi ha gaire marge per a les novetats i continua triomfant el brioix o la pasta de full, farcida de nata, crema o trufa i el toc final de la fruita confitada.

Bona part de les pastisseries està satisfeta amb les vendes de la campanya de Nadal. El sector és optimista i calcula que es vendran un milió de tortells a tot Catalunya.