Primer acte d’homenatge a l’exili republicà terrassenc

Terrassa recorda i homenatja a les persones que van patir l’exili republicà amb unes jornades que inclouen un reconeixement institucional. Aquest dijous l’Arxiu Històric de Terrassa ha acollit una xerrada de l’historiador Josep Puy amb el títol «Terrassa 1939, derrota i exilis».

L’especialista en l’exili republicà ha explicat els darrers dies de la Terrassa republicana, la ruta de l’exili i la sort d’alguns republicans terrassencs exiliats a partir del febrer de 1939.

Aquesta és la primera vegada que es fa un acte institucional de reconeixement a l’exili republicà, organitzat pel Centre d’Estudis Històrics de Terrassa (CEHT) i impulsat per l’Ajuntament des del Departament de Memòria Democràtica, per promoure el reconeixement institucional i ciutadà dels terrassencs que al final de la guerra civil van haver de marxar de la seva ciutat i del país per defensar les llibertats i principis democràtics.

Pel dia 30 hi ha prevista una segona jornada en forma d’acte institucional sota el títol «néixer, viure i tornar de l’exili». L’acte inclourà una taula rodona amb persones exiliades o nascudes a l’exili i els seus familiars.

Podeu consultar el programa complet clicant aquí.