Primer dia de la selectivitat 2021 a dos tribunals de Terrassa: Vapor i Vedruna

Nervis i incertesa abans d’enfrontar-se a uns exàmens importants: les Proves d’Accés a la Universitat (PAU). 840 alumnes terrassencs han començat la selectivitat aquest dimarts i l’acabaran divendres. 4 dies, en comptes de 3, com l’any passat. Del total, 252 s’avaluen a la ciutat: 117 al Vapor Universitari i 135, a l’Escola Vedruna Vall. La resta, 588, a la UAB. A tot Catalunya, 40.000 se sotmeten a les PAU.

La mecànica d’accés a les aules està regida per les mesures preventives contra el coronavirus: temperatura, mascareta, distància, grups reduïts i més classes per repartir els estudiants.

Malgrat la pandèmia, que ha afectat el desenvolupament d’aquest curs i de l’anterior, l’alumnat creu que hi arriba ben preparat i que examinar-se a Terrassa és una facilitat. Al Vapor fan les proves els estudiants dels instituts Can Jofresa i Can Roca, Cingle i Gresol.

Llengua castellana i literatura ha estat la primera matèria avaluada amb dues opcions (un fragment de «Luces de bohemia, de Valle-Inclán o un article publicat a La Vanguardia de Carme Riera sobre el col·leccionisme). A segona hora, Matemàtiques del Social.

L’altre tribunal terrassenc, l’Escola Vedruna Vall, acull els alumnes de l’Escola Pia i del mateix Vedruna.

La selectivitat torna aquest any al calendari habitual: el juny. L’any passat es van fer al juliol i tots els alumnes terrassencs (1.148) es van examinar a la ciutat en 5 tribunals: a les escoles Pia i Vedruna, els instituts Torre del Palau i Terrassa i a la UPC.

Lourdes Sarrión