Primer dia laborable amb l’aplicació de la Zona de Baixes Emissions

Amb l’arribada del nou any 2020 ja estan en vigor les restriccions els dies feiners, de dilluns a divendres a Barcelona entre les set del matí i les vuit del vespre.

A banda de la capital catalana, la Zona de Baixes Emissions contempla l’Hospitalet de Llobregat i part dels municipis de Cornellà, Esplugues i Sant Adrià de Besòs.

Les restriccions afecten 50.000 vehicles, un de cada cinc del parc actual que circula per la zona. Són els cotxes, les motos i els ciclomotors sense distintiu ambiental de la DGT. En concret afecta els turismes de gasolina matriculats abans del gener del 2000 i dièsel matriculats abans del gener del 2006. També motos i ciclomotors matriculats abans del gener del 2003.

Altres vehicles com furgonetes, camions, autocars i autobusos tenen una moratòria d’un any per adaptar-se a la normativa i poden circular encara que no els correspongui l’etiqueta ambiental.

El control es fa automàticament amb més d’un centenar de càmeres que llegeixen les matrícules i comproven si els vehicles estan autoritzats a circular. Com a mesura pedagògica, el primer trimestre de l’any es deixa un període d’adaptació i no es multarà, tot i que els infractors rebran a casa una notificació.