Primer dia sense mascaretes obligatòries al transport públic

​Després de gairebé 3 anys, des d’aquest dimecres ja no és obligatòria la mascareta al tren ni a l’autobús. Tampoc en altres transports públics com metro, tramvies o taxis ni en òptiques, centres auditius i ortopèdies. És obligatòria encara però en els vols amb sortida o arribada a Espanya.

​El Consell de Ministres ha aprovat la modificació de la normativa que en regula l’ús i s’acaba de publicar al BOE (Butlletí Oficial de l’Estat). El govern de l’estat diu que és una mesura que avança cap a la normalització de la vida de la ciutadania després d’haver passat el pitjor de la pandèmia. De fet, la incidència de la Covid segueix estable i no ha augmentat durant ni després del Nadal. A Terrassa no hi ha cap ingrés a l’UCI i menys de mitja dotzena de persones hospitalitzades.

L’ús de la mascareta al transport públic s’havia relaxat però en aquest primer dia oficial sense l’obligació de portar-la hi ha disparitat d’opinions entre els terrassencs i les terrassenques disparitat d’opinions: uns se senten alleujats, altres no coneixien la mesura i d’altres continuaran portant mascareta per prudència.

La mascareta continua sent recomanable per protegir-se d’aquest i altres virus en espais on es concentri molta gent.

I segueix sent obligatòria en centres i serveis sanitaris com dentistes, farmàcies o centres de reproducció assistida. També l’han de dur treballadors i treballadores de les residències i de centres sociosanitaris i els visitants, quan estiguin en zones compartides.

Mascaretes 4 Mascaretes 3 Mascaretes 2