Primer pas en el procés de licitació per concedir el servei de menjador escolar dels propers dos anys

L’Ajuntament de Terrassa obrirà una nova licitació per la concessió del servei de menjador escolar. Previsiblement, en el proper ple s’aprovarà l’estudi de viabilitat econòmica que ha de permetre posar en marxa aquest concurs. Així, es buscarà contractar l’empresa que es faci càrrec del servei durant els pròxims dos anys, amb la possibilitat d’una pròrroga de dos anys més.

És una de les decisions preses aquest dilluns al matí en la Comissió Informativa de Cicles de la Vida, celebrada com ja és habitual de forma telemàtica. Segons ha explicat la regidora d’Educació, Teresa Ciurana, la nova contractació tindrà en compte la millora d’aspectes tan bàsics com la qualitat alimentària i, també, les prestacions del monitoratge.

La iniciativa però, ha rebut forces crítiques per part dels tres partits de l’oposició, que han votat en contra de portar el dictamen al Ple de gener. Meritxell Lluís, de Junts per Terrassa, ha lamentat que es prengui una decisió com aquesta sense haver-ne pogut parlar encara en la Comissió de Menjadors, constituïda oficialment de manera molt recent. Per la seva part, el socialista Carlos Lázaro ha assenyalat que l’inici d’aquest procediment suposa renunciar a municipalitzar el servei, almenys durant aquesta legislatura. En aquest sentit, Ciurana ha respost que la municipalització dels menjadors escolars a Terrassa segueix sent un objectiu en l’horitzó del govern, però que en tot cas aquesta opció s’haurà de debatre en la nova Comissió constituïda aquest divendres.

Per la seva part, la regidora de Salut, Mónica Polo, ha informat sobre la campanya de vacunació a les residències de la ciutat. Una campanya que es va iniciar el passat 30 de desembre i que ha finalitzat aquest dissabte. La majoria dels centres geriàtrics de Terrassa ja han rebut la primera de les dues dosis i els pocs que encara no ho han fet són aquells que tenen algun cas positiu entre els seus usuaris. D’altra banda, la regidora també ha anunciat un conveni per cedir a Prodis la gestió del bar d’Els Telers, ubicat al carrer de Sant Leopold.