Primera demanda contra el fons voltor Azora per les clàusules abusives dels contractes de lloguer

La Irene Pérez i la Merche Riba són dues terrassenques afectades pel fons voltor Azora i membres del Sindicat de Llogateres. Viuen en uns habitatges situats a la carretera de Montcada amb carrer Azcárate. Són 4 escales on hi viuen una seixantena de persones. A tot Catalunya hi ha altres 150 famílies de 5 ciutats (Barcelona, Badalona, Sabadell, Granollers i l’Hospitalet). Totes s’han coordinat i han fet diferents accions, adreçades a les diferents administracions, per aconseguir un contracte de lloguer just. La darrera, la presentació de la primera demanda contra Azora per 10 clàusules abusives que figuren en els contractes.

Els pisos terrassencs eren de la immobiliària Solvia. Al juliol de 2019 van ser adquirits per Azora. Quan els contractes de lloguer en vigor finalitzin, els nous ja comptaran amb les noves clàusules que han estat denunciades.

La demanda ha estat interposada pel Sindicat amb la col·laboració del Col·lectiu Ronda (una cooperativa d’advocats i advocades) i concretament contra Lazora Sociedad Inmobiliaria SL, una de les filials del fons.

El litigi es preveu llarg però aquestes veïnes esperen que la sentència estableixi un precedent i obligui a Azora a negociar col·lectivament contractes de lloguer justos. La secció terrrasenca del sindicat celebra assemblees obertes a totes les persones que necessitin ajuda, ja siguin afectades per Azora o per altres fons voltor com Divarian o Teide (que també tenen habitatges a Terrassa).