Intervenció Robot Hugo Visió Cirurgià

Primera intervenció quirúrgica amb la plataforma robòtica Hugo Ras a MútuaTerrassa

L’Hospital Universitari MútuaTerrassa s’ha estrenat en la cirurgia robòtica amb la primera intervenció realitzada mitjançant el robot quirúrgic HUGO RAS de Medtronic. El doctor Josep Ma. Caballero va fer la setmana passada una prostatectomia radical robòtica per un càncer de pròstata que permetrà estalviar al pacient efectes secundaris com ara incontinència urinària o disfunció erèctil. Per a aquesta intervenció s’ha comptat amb l’experiència del doctor Josep M. Gaya, metge adjunt de la unitat d’Urologia Oncològica de la Fundació Puigvert.

Intervenció Robot Hugo Detall Mans

El nou sistema suposa un pas endavant quant a seguretat, precisió i versatilitat quirúrgica. Aquesta plataforma robòtica modular de gran flexibilitat permet incorporar o extreure els diferents braços robòtics, adaptant-los segons els procediments d’alta o baixa complexitat. També permet optimitzar-ne l’ús per facilitar procediments híbrids (laparoscòpia i RAS). Al mateix temps, aquests braços són fàcils de transportar i emmagatzemar i disposen de la mateixa tecnologia que es fa servir en la cirurgia laparoscòpica.

Intervenció Robot Hugo Visió Cirurgià

Pel que fa a l’experiència del cirurgià, permet tenir més precisió en els moviments, eliminar la tremolor i realitzar moviments dins de la cavitat abdominal que, amb la laparoscòpia convencional, són impossibles. Amb la plataforma robòtica HUGO RAS, a més, el cirurgià millora la seva ergonomia en una consola oberta, que li permet tenir una comunicació directa amb la resta de l’equip humà. La posició és molt més còmoda, disminuint el cansament, cosa que repercuteix en benefici per al pacient. Gràcies a les ulleres 3D té una millor visió de determinades estructures, per tal de preservar elements importants en la conservació de la funció sexual i continència en el cas de la cirurgia prostàtica.