220208 Reunió Taula Violència Masclista 2

Primera reunió de la Taula de Violència Masclista amb una desena d’entitats implicades

La regidora de Polítiques de Gènere, Núria Marín, ha presidit aquest dimarts a la tarda la primera reunió de la Taula de Violència Masclista, en format telemàtic. Aquest grup de treball es va constituir fa dos mesos amb l’objectiu de coordinar totes les administracions, institucions, organitzacions i entitats que treballen per eliminar la violència masclista a la ciutat.

En formen part la Fundació Assistencial de Mútua de Terrassa, la Direcció General per a l’Eradicació de les Violències Masclistes – Departament d’Igualtat i Feminismes, Institut Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya del Departament de Justícia. També el CAP Antoni Creus (Institut Català de la Salut), Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa (ICATER, l’Oficina d’Atenció a la Víctima de Terrassa (Departament de Justícia-GC), Consorci Sanitari de Terrassa (CST), Comissió 8 de març, Servei de Polítiques de Gènere i SIAD de Terrassa.

En aquesta primera trobada s’ha aprovat el Pla de Treball de les diferents comissions, que inclou l’actualització dels circuits d’atenció a les víctimes en l’àmbit de la parella i familiar, el desplegament del Protocol de Mutilació Femenina i el disseny de la formació de tots els equips professionals implicats. La pròxima reunió de la Taula de Violència Masclista serà el juny per fer un seguiment de les actuacions proposades i vetllar pel bon funcionament de les comissions de treball.