Primers i discrets contactes de Jordi Ballart amb els altres caps de llista per formar govern

Cinc dies després d’haver guanyat les eleccions amb onze regidors, Tot per Terrassa manté secretisme absolut sobre les converses per la configuració de govern. L’alcalde i cap de llista, Jordi Ballart, està tenint una primera presa de contacte amb la resta de formacions valorant també fer un front comú contra l’extrema dreta de Vox.

Lluny de desvetllar la seva estratègia, la formació municipalista ha anunciat que Xavier Cardona, número 8 de la llista, serà el portaveu del grup de Tot per Terrassa. En un comunicat, Jordi Ballart dona gairebé per fet que Cardona, actual cap de gabinet d’alcaldia i persona de la seva màxima confiança, serà també el portaveu del futur govern municipal.

Quins diferents escenaris es presenten?

Tot per Terrassa té sobre la taula governar en solitari, reeditar el pacte amb Esquerra o sumar-hi Junts per assolir la majoria absoluta. No descarta cap dels tres escenaris. L’aritmètica donaria una majoria amplíssima a un govern amb el PSC però l’opció és força improbable. Els socialistes opten per la discreció. No es tanquen a res però a la vegada admeten que formar govern amb Tot per Terrassa no entraria en els seus plans.

El soci actual, Esquerra, afirma que la ciutat necessita un govern fort que barri el pas a l’extrema dreta. Després d’un primer contacte, els republicans es mostren convençuts que Jordi Ballart treballarà en aquesta línia i estan disposats a seguir negociant, conscients que tenen menys força que fa quatre anys. La cap de llista, Ona Martínez, no veuria amb mals ulls que Junts també formés part del govern per arribar als 14 regidors.

Junts estaria disposada a entrar al govern però tampoc no descarta quedar-se a l’opocició. Per la formació, primer cal parlar de programes i d’acció municipal. Ambició, bon govern, fer ciutat i fer país són les quatre condicions irrenunciables per Junts.

Encara eufòrica pel retorn del Partit Popular al ple, la seva cap de llista, Marta Giménez-Arcusa confia que Tot per Terrassa governi en solitari. Sense dependre de cap força independentista. La candidata popular, però, deixa clar que no participarà, encara que es quedin sols, en cap aliança per deixar Vox fora de combat perquè, diu, és una força com una altra que ha estat escollida democràticament.