Comunitat Energetica

Primers passos per la creació d’una comunitat energètica a l’entorn de la N-150

El Consell Comarcal i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental han fet els primers passos per fer possible la creació d’una comunitat energètica a l’entorn de la N-150, una actuació que s’inclou en el projecte Parc Circular del Vallès, situat a l’entorn de la seu comarcal, entre les ciutats de Sabadell i Terrassa.

El Ple del Consell ha aprovat aquest dijous l’inici dels tràmits per a la implementació de la comunitat energètica tal com va fer també aquest dimarts la Comissió Executiva del Consorci de Residus.

Els darrers mesos s’ha elaborat un estudi inicial pel disseny d’aquesta comunitat energètica, que analitza la viabilitat de la proposta. Ateses les conclusions de l’estudi inicial i les possibilitats de finançament, actualment s’està treballant en els aspectes jurídics per definir la constitució de la comunitat energètica. Ara s’inicien els tràmits jurídics per poder definir el grup promotor, els Estatuts de la comunitat, el seu Reglament, el Pla de treball del projecte, el Pla de negoci i l’estudi del consum amb la simulació de les factures.