Processó i catifes florals per a commemorar el Corpus Christi a Terrassa

Un any més, Terrassa ha celebrat la Solemnitat del Corpus Christi amb actes durant tot el cap de setmana. Aquest diumenge, però, ha estat el dia més esperat per als feligresos, que han commemorat el Santíssim cos i la sang de Crist.

El Bisbe de Terrassa, Salvador Cristau, ha estat l’encarregat d’oficiar la missa de les set a la Catedral del Sant Esperit per després encapçalar la processó del Corpus Christi, dia de la caritat, aturant-se en els diferents altars ubicats al carrer Sant Pere, al carrer Cardaire i al de la Font Vella. La màxima autoritat religionsa ha estat seguit per membres de la diòcesi de Terrassa així com dels infants que han fet la Comunió aquest mateix any.

Les catifes florals han estat novament les protagonistes. Diversos grups i entitats com La Farga, l’Airina, el Petit Estel, El Centre Cultural El Social, l’Associació d’Amics de la Santa Creu de Canjáyar o la Hermandad del Cristo Cautivo, han confeccionat les seves catifes que han lluït per la Plaça Vella i pels carrers Gavatxons, Sant Pere, Cardaire i Font Vella.

En aquesta festa del calendari litúrgic de l’Església Catòlica es remarca, de manera especial, la centralitat de l’Eucaristia en la vida cristiana i la dimensió que s’hi desprèn de la caritat com a expressió de l’amor de Déu.