Prodis i Fupar reclamen més ajuts al ple

Al matí, aturaven la seva activitat i es manifestaven. A la tarda, omplien el ple amb un crit d’alerta per la seva situació insostenible. Prodis i Fupar han demanat al ple de gener més ajuts i suport, i han exposat la difícil situació que arrosseguen des de fa ja una dècada.

Les dues Fundacions, amb 350 treballadors, fa més de 60 anys que ajuden a persones amb discapacitats intel·lectuals (a Terrassa n’hi ha 2.150). Ambdues alerten que la pujada del salari mínim posa en risc la seva viabilitat si no augmenten les subvencions.

Per recollir aquestes demandes s’ha aprovat una proposta de resolució de Terrassa en Comú, PSC, Ciutadans, PDCAT i la CUP. La moció inclou reclamar a la Generalitat la recuperació dels increments de les tarifes que s’haurien d’haver anat produint durant els últims 10 anys i posar al dia els actuals mòduls dels serveis d’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual.

Demanar també al govern català la inversió d’1.300.000 euros feta per Prodis a les Llars Residència de Torressana i la concertació de vuit places noves, que de moment també ha assolit l’entitat terrassenca.

Pel que fa al govern de Madrid, la proposta aprovada demanarà que l’estat pagui el 75% del Salari Mínim Interprofessional. Fins ara assumeix només el 50%.

A nivell local, es posarà en marxa un grup de treball des de la Taula de Capacitats Diverses i Accessibilitat per elaborar un pla que també serveixi a la Generalitat per concretar un nou model.