Prodis posa en marxa la campanya #JoVullUnVapor per recaptar diners pel Vapor Cortès

Prodis posa en marxa la campanya #JoVullUnVapor per recaptar diners per a les obres del Vapor Cortès, que acolliran les futures instal·lacions de la fundació. La iniciativa proposa una aportació mensual de 10€. A canvi, el nom de les persones que hi col·laborin quedarà a una de les parets del recinte. La rehabilitació d’aquest espai permetrà el trasllat del Centre de Paràlisi Cerebral i també del Centre Ocupacional Reina de la Pau en un parell d’anys. Els primers treballs d’enderroc d’alguns envans, retirada de runa i neteja van començar al febrer.

Així ho ha donat a conèixer Prodis en la presentació de la Memòria 2021, que ha definit com un any estrany i marcat per les incerteses generades per cada onada de contagis. Amb tot, no han parat de fer activitats adaptades a que cada moment, intentant minimitzar al màxim els riscos. Al marge de la COVID, la fundació ha seguit apostant per nous models laborals que donin sortida als treballadors del centre especial de treball, com ara la restauració a La Coral, Telers, l’Alberg, El Principal, El Coro Vell i La Trama. L’oferta del departament de formació i inserció ha augmentat, amb molts casos d’inserció laboral a empreses de l’entorn.

Prodis A Terrassa

Pel que fa a les persones ateses per Prodis l’any passat, han estat 226 d’atenció diürna, 112 al servei d’habitatge, 90 als serveis laborals i 61 en les activitats esportives.

Sobre els ingressos, al 2021 han estat 8,4 milions. El 55% provenien de la Generalitat i el 45% de l’entitat. D’aquests, 8 s’han invertit en els diferents àmbits del seu projecte social.

Actualment Prodis compta amb 230 socis i uns 150 professionals que ofereixen assistència i promoció integral a mig miler d’usuaris amb malaltia mental o paràlisi cerebral.